zaterdag 29 juni 2013

Duizendschoon


Het weer was heerlijk op deze zaterdag. Na wat utteren thuis ging ik met Ada naar de Leidse binnenstad om boodschappen te doen. Met het oog op de komende fietsvakantie kocht Ada een nieuwe ademende regenjas bij Perry Sport. Op haar aanraden kwam ik thuis met een fleecevest. Want als ik heel eerlijk ben: mijn vrouw heeft meer kijk op kleding dan ik.
Maar niet verder vertellen, hoor!
Om kwart voor 3 ging ik hardlopen. In mijn eentje. Gisterenavond zou ik om 8 uur gaan hardlopen met Hans Boers, maar door een ingelaste OR-vergadering op mijn werk moest ik helaas afzeggen. Qua weer was dat geen straf, want ik miste de stomende regen van vrijdagavond, maar Hans is altijd positief. In hectische tijden als deze is het goed om al lopend positieve impulsen te krijgen.
Daar zorgde nu het zomerzonnetje voor. Van huis uit liep ik naar de volkstuin, waar ik kon zien, dat het schilderwerk van het tuinhuisje al aardig vorderde. Daarnaast zag ik mijn lievelingsbloemen in bloei staan: duizendschoon.

Langs het Valkenburgse meer liep ik naar de Kwantum hallen, ooit de hoofdsponsor van Joop Zoetemelk, Nederlands laatste wereldkampioen en winnaar van de Tour de France.

Daar nam ik een ijsje om de laatste kilometers van mijn eerste 10 sinds de marathon van Leiden af te leggen.

Thuis douchte ik mij, waarna ik schoon, maar niet duizendschoon, kon kijken naar het chaotische slot van de eerste etappe van de Tour de France, met de eeuwige pechvogel Johnny Hoogerland voor de zoveelste keer liggend op het asfalt en Marcel Kittel uit "mijn" tourploeg in het geel.

Geen opmerkingen: