donderdag 13 juni 2013

Twijfelachtig

's Middags had ik al een keer in een regenbui gezeten. De eerste keer, dat ik mijn nieuwe regenjas uit kon testen. Het bleef de hele middag broeierig warm, maar wel droog. Uit de dichte bewolking spetterde het om een uur of half 7, maar het hield snel op. Op buienradar was te zien, dat het vanaf een uur of 8 in onze omgeving zou gaan regenen.

Het was dus twijfelachtig, of het zin had om naar de skeelerbaan van Leiderdorp te fietsen. Toch waagde ik de gok. Een paar spetters onderweg deed me niet besluiten om terug naar huis te fietsen.
Om even over half 8 reed ik op de skeelerbaan in, waarna Tjeerd Wierdsma ons bij zich riep. We zouden vandaag een vaartspel krijgen: diverse vormen van oefeningen. We begonnen met 4 Steigerungen tegen de wind in. Van de trainer kreeg ik te horen, dat ik te weinig mijn heup inzette. Ik kwam met mijn bovenlichaam niet genoeg boven mijn standbeen. Of het nu kwam, omdat ik me te veel op de afzet concentreerde om op volle snelheid te komen, weet ik niet, maar ik weet wel, dat ik me daar op moet gaan concentreren. In het begin van het seizoen slijp je automatismen aan en het is lastig, om dat later in het seizoen te "repareren".
Na een paar rondjes duurwerk was de volgende oefening een rondje dronkemanspas, gevolgd door 4 korte bochten achter elkaar lopen.
En toen begon het te regenen. Om kwart over 8 werd de training afgelast. Wat mij betreft kan Tjeerd de gevarieerde training, die hij voor ons in petto had, volgende week in zijn geheel uitvoeren.
In de regen reed ik nog een rondje rustig, met het verzoek aan Tjeerd om te kijken, of ik nu niet te veel "tussen de benen" bleef hangen. Dat ging gedeeltelijk de mist in, doordat de wielen op de natte baan weggleden bij de afzet. Ik zal dus nog een week moeten wachten op het antwoord. Ik heb in ieder geval genoeg stof tot nadenken over mijn skeelertechniek. Die was net als het weer ook een beetje twijfelachtig.

Geen opmerkingen: