vrijdag 16 augustus 2013

Donkere wolken boven de Horsten

Vrijdagmiddag werk ik tot 2 uur. In de wintermaanden geef ik dan vanaf kwart over 4 2 uur schaatsles in de Leidse IJshal, in de zomermaanden wil ik graag een stukje skeeleren. Dat kan echter alleen bij droog weer. Wat dat aangaat was er geen vuiltje aan de lucht vanmiddag.
Onder een licht bewolkte hemel reed ik naar de Haagsche Schouw, waar ik de Via 44 oppikte. Deze skeelerde ik met een vrij krachtige tegenwind tot de tunnel onder de A44 ter hoogte van de voormalige dierentuin in Wassenaar.
Toen ik de fietstunnel uit kwam, keek ik naar een andere kant dan op de heenweg. Tot mijn stomme verbazing hadden zich donkere wolken samengepakt boven de Horsten. Terwijl dit helemaal niet voorspeld was!
De symboliek kon echter niet treffender. Het was rond het moment van de ter aarde bestelling van prins Friso, die na een lawine anderhalf jaar in coma te hebben gelegen deze week is overleden. De hoop, die men tegen beter weten in kon blijven koesteren, bleek ijdel.

Ik skeelerde langs het huis van onze koning, die op dat moment een van de zwaarste taken van zijn leven uitvoerde: het dragen van de kist van zijn broer naar het graf. Vergeleken daarmee is het koningschap een fluitje van een cent.
Via de Velostrada rolde ik zo snel mogelijk naar de Stevenshof terug. In de regen kun je immers wegglijden met je wieltjes. Je hebt dan te weinig grip op het natte asfalt. Je kunt dus maar beter thuis zijn, voor het begint te regenen.

Geen opmerkingen: