vrijdag 23 augustus 2013

Tweemaal tegenwind

Daar vrijwel al mijn broers en zussen de 60 al gepasseerd zijn, worden de verjaardagen tegenwoordig overdag gevierd. Daar ik nog tot het werkende deel der natie behoor, ben ik dan verhinderd.
Af en toe is er echter een uitzondering. Vandaag was zo'n dag. Mijn zus Trees vierde haar verjaardag en daar ik op vrijdag tot 2 uur werk, kon ik zowaar een keer. Het was prachtig weer en om kwart over 2 zat ik vanaf mijn werk op de fiets naar de Kaag. Ik had duidelijk tegenwind.
Langs de A 44 kwam ik Wim Hogewoning tegen, die een rondje aan het trainen was op zijn racefiets. Met deze "Krasse knar" praatte ik onder het rijden onder andere over de droogtraining. Niet alleen bij de IJVL loopt de animo daarvoor terug. Helaas, want het is een uitstekende training om schaatsspecifieke spieren sterker te maken, terwijl je ook bepaalde schaatsbewegingen prima kunt oefenen.
Op de Kagerplassen was het behoorlijk druk met bootjes op deze heerlijke zomerdag. Maar wie weet schaatsen wij daar over 4 maanden weer.

Met het mooie weer werd de verjaardag in de tuin gevierd. Een kwartier na mij kwamen Ada en Ana ook aangefietst.
Het was gezellig, maar daar we thuis nog het een en ander te doen hadden, verlieten we de Buitenkaag om half 6. De wind was duidelijk minder krachtig, maar het voelde aan, alsof we tegenwind hadden.
Op boerensloten met veel kroos kun je dat niet controleren, dus toen we in de Stevenshof waren, maakte ik een klein ommetje naar de Schenksloot. De golfjes brachten uitsluitsel: we hadden tegenwind.
Had Ana toch een keer gelijk met haar uitspraak: "Ik heb altijd tegenwind!"

Geen opmerkingen: