donderdag 29 augustus 2013

Zonnepanelen voor de G-trainer

Normaal gesproken is donderdagochtend mijn vaste trainingsochtend. Vandaag even niet, want de zonnepanelen zouden geplaatst worden, hetgeen betekent, dat het toch wel handig zou zijn als ik thuis was. Op het moment van schrijven zijn de 2 mannen van Groene woningen flink aan de slag, zodat de klus over een uur geklaard zal zijn.

Ook gisterenavond verliep anders dan normaal. Het was wederom een prachtige zomeravond. Het was wel bewolkt, maar droog, dus er kon geskeelerd worden op de ijsbaan in Leiderdorp.
Om 5 uur ging de telefoon. Gerard van Tol was op zoek naar een invaller voor de G-schaatsers.
"Ach", antwoordde ik: "Ik ben er toch. Je kunt op me rekenen."
Nu wil het toeval, dat Ada gisterenavond moest gaan condoleren in Koudekerk, waar ze om half 8 moest zijn.
"Dan fiets ik toch een stuk met je mee", zei ik en zo gezegd, zo gedaan. Zodoende was ik al om 7 uur op de skeelerbaan, waardoor ik lekker een half uur in kon rijden en vooral kon oefenen op de bijhaal. Van Tjeerd Wierdsma kreeg ik nog een kleine technische aanwijzing en tussen de twee jeugdgroepen door kon ik in alle rust me op mijn eigen techniek concentreren.
Om half 8 begon mijn taak als G-trainer. Bij het G-schaatsen heb ik een jaar of 15 ervaring als trainer. Bij het skeeleren ligt dat een slagje anders. Vorig jaar had ik ook een keer ingevallen bij deze groep, maar daar hield het dan ook mee op.
Het was wat lastig in te schatten, welk niveau de groep van 4 had, maar daar kwam ik snel achter. Ik paste mijn schema daar op aan. Vooral Kevin verraste me aangenaam. Dat hij altijd snel wil, dat was me van het schaatsen wel bekend. Maar technisch rijdt hij intussen behoorlijk goed op skeelers.
Terwijl ik met Jonathan, Karin en Pieter bezig was met al skeelerend aanwijzingen te geven, zag ik hem langskomen achter een klein groepje met Andrea Landman op kop. Daar ik zelf de grootste mogelijke moeite moet doen om in het kielzog van Andrea te blijven, neem ik mijn petje af voor Kevin. Klasse!

Bij het G-schaatsen heb je de Special Olympics. Ik weet niet, of deze bij het skeeleren ook bestaan, maar in dat geval zou Kevin er hoge ogen gooien.
Om half 9 zat de training voor de G-schaatsers erop. Ik deed nog even mee met het groepje van Jante Vernhout, die een piramide aan het skeeleren waren en net aan de top zaten met 7 rondjes. Om 9 uur kregen we van Tjeerd Wierdsma het sein, dat de training erop zat. Had ik toch mooi 2 uur geskeelerd, ook al was het niet allemaal even intensief.

Geen opmerkingen: