dinsdag 27 augustus 2013

"Sporten op de sjoelbak!"

Het was gisteren de zoveelste heerlijke zomeravond. We hadden droogtraining bij de Bult. Jaap de Gorter had de training weer aardig gedelegeerd. Met schaatsplanken liepen we naar boven om vervolgens een rondje in te lopen, waarna Annerieke van der Beek her finest hour beleefde. Ze mocht ons training geven op de coördinatieladder. Op internet had ze een aantal oefeningen uitgezocht, maar hetgeen wij haar gisterenavond voorschotelden, moet haar grandioos verrast hebben. Dat er zoveel variaties mogelijk zijn op simpele oefeningen! Temeer, daar we de oefeningen telkens 3 maal achtereen uitvoerden. Bij velen van ons waren het varianten in drievoud.
Het tweede deel van de training was voor Jaap zelf. De ene groep ging op de schaatsplanken trainen, de andere groep ging 2 of 3 rondjes op de Bult lopen. De groepen wisselden elkaar af, dus tweemaal lopen, tweemaal de schaatsplank.
Marjolein Donkerbroek was enthousiast: "Sporten op de sjoelbak!"
Dat was ik ook. Het is mijn favoriete onderdeel van de droogtraining. Net als vorige week hadden we een piramide van 30, 60 en 90 seconden en weer terug. Ik "schaatste" op de sokken gewoon de hele tijd door. En daar ik het hardlopen over kon slaan omdat er meer planken waren dan deelnemers, bleef ik de 4 sessies constant doorglijden. Inclusief het inglijden was ik zo meer dan een half uur bezig "op de sjoelbak".

Daar ik al ruim een kwart eeuw ervaring heb met droogtraining kan ik u garanderen: de schaatsplank is intensiever dan hardlopen.
Maar ja, er moet hard gewerkt worden aan het kweken van een enorm duurvermogen. Op 15 december staat de eerste 200 km van het schaatsseizoen weer op het programma: de 1000 rondjes van Leiden.

Geen opmerkingen: