dinsdag 13 augustus 2013

"Kracht, souplesse en meer van die ellende...."

Meteen de eerste dag na de fietsvakantie kon ik meteen aan de bak bij de droogtraining. Jaap de Gorter had een circuittraining samengesteld met 20 oefeningen. Bij de uitleg op het bruggetje in Cronesteyn gaf hij aan, wat er zoal getraind werd. De slotzin luidde: "Kracht, souplesse en meer van die ellende...."
De oefeningen moesten in tweetallen afgewerkt worden. Ik vormde een duo met Sjaak Stuyt, de voorzitter van de IJVL. Als sporter ga je altijd voor het allerhoogste.
Het was de vraag, hoe de benen zich zouden houden. Iedere oefening duurde een minuut en werd afgewisseld door een rondje hardlopen van ongeveer 300 meter. Dat betekende een uur lang vrijwel constant bewegen. Gelukkig mocht je zelf de oefeningen bepalen. Met ieder meer dan een kwart eeuw ervaring met droogtraining wisten we, hoe we de training het beste in konden delen: eerst wat zware, intensieve oefeningen en vervolgens zo veel mogelijk de been- en rompoefeningen om en om uitvoeren.
En ik moet zeggen: het ging lekker. Ondanks dat ik bij de drie weken durende fietsvakantie geen enkele keer had hardgelopen, had ik nauwelijks last van mijn kuiten, terwijl er toch een paar kuitenbijters bij zaten.
De temperatuur was, na alle hitte van de afgelopen weken, heerlijk om redelijk voluit te sporten. En doordat je de oefeningen samen uitvoerde, stimuleerde je elkaar. Het was in ieder geval een zeer gevarieerd programma om het droogtrainingsseizoen weer te hervatten. Keurig werk, Jaap!

Geen opmerkingen: