dinsdag 10 september 2013

Herfsttraining

Gasttrainer Gijsbert Wassenaar trof het niet. Waar we anders vrijwel altijd goed weer hadden met de droogtraining, was er gisterenavond weinig sprake van droog. Dat begon al met het fietstochtje met Jos Drabbels naar "De Bult".
Ondanks een aantal afzeggingen wegens vakantie en dergelijke, kwamen er op deze onvervalste herfstavond toch nog 7 IJVL-ers opdagen. Daar het grasveld doorweekt was, vielen diverse oefeningen af. Er zou dus veel gelopen gaan worden, maar niet alleen. Na een rondje inlopen deden we wat sprongoefeningen, waaronder de "Jumping Jack".

Aansluitend volgde een serie loopjes van 3 minuten, met een paar minuten wandelen tussendoor. Iedere deelnemer mocht 3 minuten op kop lopen en bepaalde zo het tempo. De koploper mocht niet ingehaald worden. We liepen zo een paar rondjes over het wielerparcours en "De Bult" tot het te donker werd. Door de nieuwbouw van Roomburg liepen we naar park Matilo, waar een replica van een Romeins fort gebouwd was.

Het had veel weg van de vaak door Asterix en Obelix bezochte Romeinse versterkingen.


Terug bij het clubhuis van Swift deden we op de stoeptegels nog oefeningen als opdrukken en een soort hinkeloefeningen, die je op een gegeven moment toch in je kuiten gaat voelen.

Al met al was het een leuke, gevarieerde training. De thuisblijvers hadden, ondanks dat we drijfnat waren van de regen, ongelijk.

Geen opmerkingen: