zondag 22 september 2013

A44

De kortste weg op de fiets naar Nieuw-Vennep is het via het fietspad langs de A44. Deze gebruiken we dan ook het meest frequent. Niet omdat we zo graag langs het voortrazende verkeer luisteren en uitlaatgassen inademen, maar de veel mooiere weg via Rijpwetering is bijna 10 km langer.
Gisterenavond hadden we dan ook een vreemde ervaring. De A44 lag er tussen Voorhout en Sassenheim helemaal uit wegens wegwerkzaamheden. Het was donker op dat gedeelte, daar de lantaarns uit waren en het was stil, omdat er geen auto's reden. De kermis van Sassenheim sprong er zo wel duidelijker uit.
Een stukje verderop was een zee van licht. Schijnwerpers verlichtten het stuk, waar afgelopen avond en nacht gewerkt zou gaan worden aan de A44. Bij de afslag Sassenheim kon verkeer richting Amsterdam wel de rijksweg op. Dit geschiedde mondjesmaat.
"Het lijkt wel een autoloze zondag!", merkte ik op.
Om half 9 waren we bij de feestzaal, waar mijn zus Bets en mijn zwager Aad hun 50-jarig huwelijksfeest vierden. Er was een man of 60 aanwezig om dit met het gouden paar te vieren.
Hoe snel vervliegt de tijd. Van hun bruiloft kan ik me nog wel een aantal dingen herinneren. Als 8-jarige ging ik met de hele familie mee naar het niet meer bestaande "Ons huis" in Nieuw-Vennep. De toen populaire Trini Lopez werd regelmatig gedraaid op de bandrecorder!


En verder, dat er toen schande gesproken werd over "The Pretty Things", die toen al langer haar hadden dan "die viespeuken" van "The Rolling Stones".

Men kon toen nog niet bevroeden, wat hen boven het hoofd hing.....

Omstreeks middennacht pakten wij onze fietsen om op huis aan te rijden langs de nog steeds stille en donkere A44.
Thuis gekomen zag ik op de kilometerteller, dat ik behalve een halve marathon ook nog 63 km gefietst had, anderhalve marathon dus.
Vandaag maak ik van de zondag een echte rustdag, terwijl ik naar de prachtige nieuwe cd van Clannad luister. Ik kan iedereen Nádur van harte aanbevelen.

Geen opmerkingen: