donderdag 12 september 2013

Rekenfoutje


Vorig jaar was de Halve marathon van Katwijk op de laatste zaterdag van september. Ik ging er klakkeloos van uit, dat dat dit jaar weer het geval zou zijn. Toen ik van Jaap de Gorter een mailtje kreeg, dat hij zich had ingeschreven voor de shorttrackclinic van de IHCL, wilde ik hem een mailtje sturen met de link van de Halve marathon van Katwijk, die op hetzelfde moment plaats vond.
Tot mijn stomme verbazing zag ik 21 september als datum staan. Ineens moest ik mijn trainingsschema aanpassen. In plaats van ruim 2 weken had ik nog maar anderhalve week om me voor te bereiden op de zwaarste halve marathon van Nederland.
Nu had ik de afgelopen weken wel een paar keer een kleine 10 km gelopen, maar voor het lopen van een redelijke halve marathon is toch wat meer duurwerk nodig. Nu heb ik de laatste maanden zeer veel gefietst en ook een keer 50 km geskeelerd, maar loopconditie is toch net even wat anders.

Voor zondag stond een skeelertocht bij 's-Gravenmoer in Brabant op de rol. Als alternatief hadden we bij regen de Bosloop in de Leidse Hout achter de hand. Gezien de trainingsachterstand met lopen, laat ik op voorhand de skeelertocht schieten en ga zondag 15 km hardlopen.
Vanmorgen was het om half 10 droog, maar zwaar bewolkt, toen ik om half 10 de deur achter me dichttrok voor een rondje hardlopen. Langs de A44 liep ik naar de Papelaan, waar ik door de hoofdingang de Horsten inliep. Langs de Seringenberg en Eikenhorst rende ik naar de uitgang bij de Horstlaan.

Op een herfstachtige donderdagmorgen kom je bijna niemand tegen in dit prachtige bos. Drie wandelaars, een boswachter, een drietal marechaussees bij de achteringang van Eikenhorst en tenslotte nog een hardlopende vrouw met een blonde paardenstaart.
Voor de royaltywatchers onder de lezers: ZIJ was het niet.

De zon kwam door, toen ik op de Velostrada terugliep naar Leiden. Het werd meteen een stuk warmer.
De 14 km liep ik in 1.23. Een matige tijd. Het was gewoon mijn marathontempo. Omgerekend zou ik voor de halve marathon op 2 uur uitkomen.

Dat moet beter kunnen. Maar qua duurtraining was het een goede oefening. Het is een goede eerste stap om het rekenfoutje te herstellen.

Geen opmerkingen: