maandag 16 september 2013

Onder de regenboog

Het was de laatste training op "De Bult" van dit seizoen. Jaap de Gorter was verhinderd, maar hij had een prima vervanging geregeld. Met meer dan een kwart eeuw ervaring als trainer had onze vroegere trainer weer een prima training in elkaar gedraaid.
Fietsend naar het clubhuis van Swift zag je de donkere wolken samenpakken en om half 8, het moment, dat de droogtraining zou beginnen, barstte de bui in alle hevigheid los.
Op buienradar was te zien, dat het een minuut of 5 tot 10 zou duren en dat het dan een stuk droger zou worden. Hetgeen klopte. De zon brak door en een prachtige regenboog stak schitterend af tegen de donkere wolkenlucht.
In de avondschemering werkten wij na een rondje inlopen onder de regenboog onze oefeningen af.

We hadden vanavond technische oefeningen. We begonnen met schaatssprongen op de trap, gevolgd door in de schaatshouding opspringen, terwijl het "hangende" been leunde op een lage leuning van een houten brug.

Als een rode draad waren rugspieroefeningen de verbindende factor bij deze training.

De belangrijkste oefening van het tweede blok was in tweetallen hangen in de elastieken en dan goed zijwaarts afzetten. Een lastige oefening, daar dit allemaal zeer nauw luistert. Maar ja, dat is met schaatsen ook het geval. Als je één aspect bewust veel aandacht geeft, dan doe je een ander vaak net niet goed. Einde volgende week schaatsen we weer in de Leidse IJshal. Wat dat aangaat was dit een goede training, die ons met de neus op de feiten drukte.
Een droogtraining, die begon onder de regenboog, het symbool van de hoop.

Er is inderdaad nog een hoop aan mijn techniek te verbeteren....

Geen opmerkingen: