zondag 29 september 2013

Loosterwegen

De afspraak stond al een maand vast. We zouden vandaag bij Tim de Beer gaan gourmetten. De manier, waarop we naar Haarlem zouden gaan, stond nog niet vast. Gisterenmiddag hakten we de knoop door. We zouden naar Haarlem gaan fietsen en vanavond met de trein terugreizen.
Het was zonnig weer, de temperatuur was voor eind september aangenaam te noemen, maar dat was uit de wind. Er stond een harde oostenwind. Dat betekende dat we de wind voornamelijk schuin tegen zouden hebben.
Via Oegstgeest fietsten we naar de rondweg om Voorhout, waar we langs "'t Soldaatje" naar de Loosterweg-Zuid reden.

De betekenis van Loosterwegen voor de Bollenstreek heb ik door de veel te jong overleden Jan Beenakker leren kennen.
Via de Loosterweg-Zuid kwamen we bij de achteringang van het Keukenhofbosch. Ja, zo stond het echt op een wandelbord. Op een trap in de Keukenhof aten we ons brood, voor we verder richting Haarlem zouden gaan fietsen. Dit deden we over de Loosterweg-Noord, waarna we een stuk langs de spoorlijn reden.
Na een klein stukje Leidsevaart bogen we af naar Bennebroek. Over het fietspad langs de Herenweg trapten we langs de oude villa van Pedagogische Academie "De la Salle", nog immer mooi gelegen in het bos naast de Linnaeushof. Door Groenendaal reden we op de Heemsteedse Dreef aan om uiteindelijk het Spaarne over te steken.
Even voor 2 uur waren we op de plaats van bestemming. Met Tim, Rob en Margriet Ammerlaan bekeken we het fotoboek van Joep Kapiteyns reis naar Birma. Het was goed vertoeven in de tuin: uit de wind en in de zon.

Om half 4 gingen we wandelend naar de Amsterdamse Poort. Hier kwamen we Peter Zwart tegen, die was wezen kijken naar de finish van de halve marathon van de Achmealoop. Gezamenlijk liepen we naar molen "De Adriaan".

Dit mooie hoekje van Haarlem kende ik niet. We wandelden via mij onbekende straten weer terug naar Tims huis, waar we alles klaar maakten voor het gourmetten.

Bas en Nel Warnink hadden de "Gruwelijke rijmen" van Roald Dahl gerepeteerd met het projectkoor van Cees Thissen.

Zij kwamen gelijk met Willem Jongsma en Lotte van Walstijn aan. Na even bijgepraat te hebben konden we aan tafel voor een gezellige gourmet met wat schaterlachen.
Voordat Ada en ik naar station Haarlem fietsen voor de terugreis, bekeken we op laptops de foto's van de reis van Rob en Margriet naar Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk en het zuiden van Duitsland. Van hen kregen we wat tips voor mooie fietstochten.
Ook de foto's van Bas en Nel van hun reis naar Normandië en Bretagne kregen we te zien.
Wat een kleurschakeringen!

De kleurschakeringen van de Bollenstreek kregen wij niet te zien. Het was al donker, toen we met de trein de Loosterwegen passeerden.

Geen opmerkingen: