donderdag 5 september 2013

Rondje IJshal

Op maandag 23 september mag ik de laatste droogtraining van het seizoen. En ik kan nu al voorspellen, dat het ook de koudste zal worden.

Denk nu niet, dat ik over een glazen bol beschik, ook al kan ik af en toe wat glazig voor me uit staren. Nee, als trainer ben je in je hoofd vaak al lang van te voren bezig met de invulling van zo'n avond. Dat deed ik dus ook.
Maar wil je zeker weten, of de training uitvoerbaar is, moet je eerst wat dingen controleren. Dat deed ik vanochtend dus ook. Na mijn racefiets in orde te hebben gemaakt voor de komende Mergellandroute, skeelerde ik om 10 uur via de Haagsche Schouw over over het algemeen goed asfalt naar de Leidse IJshal.
Er stonden een paar auto's, hetgeen betekende, dat er mensen aanwezig waren. De deuren zaten op slot en er was nergens een bel te bekennen. Ik tikte bij een paar deuren op het raam en Jan van Rijn kwam even uit een vergadering. Nu was de ijsmeester precies degene, die ik nodig had. Ik legde hem mijn plan voor, waar hij mee in kon stemmen.
De training begint op 23 september 's avonds om 7 uur in de Leidse IJshal. Daar wordt dan een laagje water op het ijs gespoten. Ik schat in, dat we daar een half uur mee bezig zullen zijn. Warme kleding is dan aan te bevelen, want over het algemeen is het behoorlijk fris in de IJshal.
Als het laagje water overal op het ijs aangebracht is, gaan we een uurtje trainen. Het zal een combinatie zijn van looptraining en wat schaatsspecifieke oefeningen als schaatsstappen, schaatssprongen, bochtstappen en statisch zitten.
Voor degenen, die dan nog tijd en/of zin hebben, is er dan de gelegenheid om nog een laagje water op dan inmiddels uitgeharde ijs aan te brengen. Duidelijk een geval van het nuttige met het aangename verenigen.
Niet-IJVL-ers van dit blog, die mee willen doen met de droogtraining op 23 september, zijn bij deze uitgenodigd, mits ze voor en na de training een handje helpen in de IJshal. Vele handen maken licht werk.

Na de afspraak met Jan van Rijn gemaakt te hebben skeelerde ik op deze prachtige zomerochtend naar de Haagsche Schouw terug, waar ik de skeelertocht van hooguit 15 km besloot met een slinger door de Stevenshof.

Geen opmerkingen: