vrijdag 15 augustus 2014

Lippetal

Op mijn 59e verjaardag namen we om half 8 afscheid van Ard, die naar zijn werk ging. We ontbeten met Vera en Mattis, waarna we, na hartelijk bedankt te hebben voor het gastvrije onthaal, om kwart over 9 naar Lippborg fietsten. Dooor een afwisselend landschap met niet al te hoge heuvels, bossen, akkerlanden en beken fietsten we langs Schloss Assen. We slingerden naar Herzfeld en vandaar via Hovestadt en Hellinghausen naar Lippstadt.
Vlak voor deze stad kregen we van een groep Duitse vrouwen de vraag voorgelegd, waar we heen gingen.
"Nach Prag", was ons antwoord, dat bewonderende blikken opleverde met daarbij de tegenvraag: "Kommst du aus Holland?"

Geheel in het oranje gehuld antwoordde ik: "Kannst du es sehen?"
In Lippstadt namen we bij een bakkerij bij de cappuccino en koude chocolademelk 2 stukken aardbeiengebak.

We wandelden nog even door het centrum van Lippstadt voor we op weg gingen voor de vrij vlakke tocht door de bovenloop van het Lippetal. In het begin was het redelijk bosrijk, maar gaandeweg kwamen er steeds grotere stukken zonder schaduw.
Op een rustige weg langs het kanaal zagen we een grote rat met een hoge rug doodgemoedereerd de weg over wandelen. Vermoedelijk was het een muskusrat.

Bij de splitsing van de route via Boke of via Delbrück kozen we voor het laatste, maar eerst lunchten we in een schuilhut. Na een slingerweg door Delbrück fietsten we langs het Boker Kanal naar Sande en vandaar langs de Lippesee naar Thune. Hier troffen we na 68 kilometer fietsen de laatste camping aan voor Höxter, zo'n 70 kilometer verderop.
Daar het inmiddels half 3 geweest was, schreven we ons op camping "Stauterrassen" in voor 1 nacht. Kosten: € 11,10!
We hadden een plekje aan de ruisende beek. Alles werd uit de klamme tassen gehaald en te drogen gezet in de zon voor het de tent in ging. We douchten ons en fietsten om half 5 naar Paderborn toe.

Onderweg er naar toe kwamen we langs het schitterende Schloss Neuhaus.

In de binnenstad van Paderborn namen we een Erdbeeren- en een Himbeerensorbet.

Die Beeren wilden wat vandaag. Zo passeerden we de Brombeerweg!

In een Nettorama kochten we aardappelen, bosuien, wortels, komkommers en serranoham voor het avondeten.

Met een roggebrood erbij wandelden we naar de Paderquelle, de abdijkerk en de prachtige Dom uit de 8e eeuw.


We fietsten dezelfde weg terug. Ada kookte na 84 kilometer fietsen, terwijl ik praatte met onze buren, die naar Praag gingen fietsen.


De vaat was mijn werk. Na de thee namen we op het terras van "Stauterrassen" een Landbier en een glas witte wijn als afsluiting van een leuke verjaardag. Het glas wijn bleek € 5,80 te kosten. Ada is onbetaalbaar....

Geen opmerkingen: