vrijdag 29 augustus 2014

Meten is weten

Exact een jaar geleden werden er 6 zonnepanelen op ons dak gelegd. We kunnen dus precies weten, wat het ons heeft opgeleverd. De totaalstand is 1,62 Megawattuur oftewel 1620 Kilowattuur. Daarmee zijn we stroomproducent geworden, want vorig jaar stond de stroommeter op 36.621 kWh en vandaag op 39.329.

Meten is weten, gissen is missen.
Dat geldt ook voor de sportprestaties. Tijdens de fietsvakantie naar Praag hebben Ada en ik 1903,5 kilometer afgelegd met de fiets. Dankzij de kilometerteller konden we de dagelijkse prestaties en de totaalstand keurig meten.

Tijdens de fietsvakantie ben ik 2 kilo afgevallen, van 69 naar 67 kilo. Dankzij de weegschaal kon ik deze gewichtsafname meten. Ik heb er wel wat voor moeten doen.

Met een strandvakantie was me dat beslist niet gelukt.

Vanmorgen liep ik een rondje Papelaan. Daar ik de laatste maand nog geen 10 kilometer onafgebroken gelopen had, wilde ik nu wel eens weten, hoe de vlag erbij hing. Het rondje Papelaan is 10.000 meter, dus een mooi ijkpunt. De gelopen tijd was iets meer dan 51 minuten.
Bij een wedstrijd zou ik hier absoluut niet tevreden mee zijn geweest, maar voor een training in mijn eentje was het zeker niet slecht te noemen. Als stelregel heb ik altijd, dat ik in de training solo 11 kilometer per uur loop, met een trainingsmaat 12 kilometer en in de wedstrijd 13 kilometer. Met de 51 minuten zit ik met 11,8 behoorlijk dicht bij de 12 kilometer per uur. Daarmee is een behoorlijke basis voor het loopseizoen in het najaar gelegd.
Eind september staat de Halve marathon van Katwijk weer op het programma. Met 1900 kilometer fietsen in 23 dagen is de conditie prima in orde, maar er is een verschil tussen conditie en loopconditie. Maar ik heb nog 4 weken om hier wat aan te doen in de hoop, dat ik in Katwijk Edwin van der Sar bij kan houden.

Ook in topvorm zal ik daar een hele kluif aan hebben.

Geen opmerkingen: