dinsdag 12 augustus 2014

Hervatting

Het was 4 weken geleden, dat ik aan de laatste droogtraining van de IJVL had meegedaan. Daar had ik een geldig excuus voor: de fietsvakantie naar Praag, waarbij we gedurende 23 dagen fietsen gemiddeld 83 kilometer per dag wegtrapten.

Het merendeel van de dagen kwamen we boven de 100 kilometer. Conditioneel zat het dus wel goed. Maar doordat ik 4 weken geleden voor het laatst hardgelopen had, was het de vraag, hoe mijn lichaam dat onderdeel van de training zou verteren.
Welnu, dat ging veel beter dan gedacht. Jaap de Gorter had een circuit in elkaar gezet met maar liefst 15 verschillende oefeningen. Deze had hij met foto's op een geplastificeerd vel papier geordend. In tweetallen moesten we deze uitvoeren. Een deel van de oefeningen kwam linea recta uit de training, die Laurine van Riessen vorige maand gegeven heeft.


Met Wil Verbeij, die ook de droogtraining hervatte na 3 weken vakantie, liep ik samen naar het grote veld in Cronesteyn, waar we met 12 andere IJVL-ers in duo's de oefeningen afwerkten met 1 rondje van 400 meter lopen na iedere oefening.
Ook bij deze serie was ik gekoppeld aan Wil, zodat we bij het lopen vakantieverhalen aan elkaar konden vertellen. Toen we 12 van de 15 oefeningen voltooid hadden, gaf Jaap aan, dat de tijd erop zat en liepen we met zijn allen terug naar het clubgebouw van Swift.
De hervatting van de droogtraining ging me makkelijker af, dan ik had gedacht, zeker ook met het lopen, al zal hebben meegespeeld, dat we niet tot op de bodem gingen. Dat deed ik wel in café "Plantage", waar ik met Jaap en Andrea Landman nog een afzakkertje haalde. Andrea had met Paul Verkerk een maand eerder naar Berlijn gefietst over de R1.

We konden dus genoeg ervaringen uitwisselen over deze bijzondere en bijzonder mooie fietsroute onder het genot van een la Chouffe. Hierbij ging ik wel tot op de bodem. Van het glas wel te verstaan.

Geen opmerkingen: