maandag 18 augustus 2014

Tussen de buien door

De afgelopen week was het een komen en gaan van soms zeer forse buien. Deels heeft dit te maken met de zeer hoge temperatuur van het Noordzeewater: 21 graden Celsius. Op zich is het vrij logisch: juli was de achtste te warme maand op rij.
Door het warme zeewater worden de buien, die vanaf de zee het land op komen, fors geactiveerd.

Wat dat aangaat is er met name in de kustgebieden sprake van een gematigde vorm van moesson.
Na de flinke buien van gisterenavond en vanmiddag was het vanavond droog weer met veel Hollandse luchten.

Jos Drabbels had een gevarieerde training samengesteld voor de droogtrainingsgroep van de IJVL. Vanaf het clubgebouw van Swift liepen we naar het grote veld van Cronesteyn.
De groep van 12 schaatsers werd in twee groepen verdeeld. De ene groep begon met 8 oefeningen in het elastiek op de brug, de andere groep met een interval met 4 x 100 meter redelijk voluit en dan 4 x 100 meter dribbelen. Na gewisseld te hebben werden deze series door beide groepen nogmaals afgewerkt.
Doordat het gras aardig doorweekt was, vielen de buikspieroefeningen letterlijk in het water. Sprongoefeningen over een elastiek namen de plaats ervan in.
In tweetallen werden de bochtstappen getraind in de elastieken, waarbij je vooral moest letten op de heupinzet. In dezelfde duo's volgde nog een paar sprintjes, waarbij je partner je tegenhield.
Bij de slotoefeningen had Jos nog een verrassing voor ons in petto. Je moest in de schaatshouding gaan staan, een halve slag draaien op 1 been en dan meteen weer in de schaatshouding gaan staan. Na een paar seconden draaide je een halve slag op je andere been om dan weer in de schaatshouding te "landen".
"Volgende week je balletschoenen meenemen", raadde ik iedereen aan.
"En je tutu", vulde Frank Damen aan.

Het gaat weer een sierlijke droogtraining worden volgende week. En als het even kan tussen de buien door!

Geen opmerkingen: