zaterdag 30 mei 2015

De Horsten

Na vorige week bij "Drakensteijn" en "Soestdijk" langs geweest te zijn tijdens het Pinksterweekeinde in en om Lage Vuursche, was het zoetjesaan weer tijd voor de thuiswedstrijd: "de Horsten".
Ik had om 1 uur afgesproken met Hans Boers, die zijn boekenkast aan het opruimen was en een paar sportboeken voor me had, waaronder "Je moet schieten anders kun je niet scoren" met uitspraken van Johan Cruijff, verzameld door Hein Davidse.

Er zaten ook 2 schaatsboeken bij: "IJsvrij" en "Op het ijs", schaatsverhalen uit de Nederlandse literatuur verzameld door Max Dohle.


Doordat het zonnig was, was het heerlijk loopweer geworden. Over de Velostrada liepen we naar de Horstlaan, waar we via de achteringang "de Horsten" binnen liepen. Langs de weilanden liepen we in de richting van het rustieke stulpje van Elfstedencrack Willem-Alexander van Buren. We passeerden de Seringenberg en over bospaden liepen we naar de Papenlaan. Hier zag ik 2 mijn collega's Monique Kromhout en Vera van Duijn fietsen, die ook volop genoten van het lentezonnetje.

Onze eerste gezamenlijke loop na de marathon van Leiden van 8 kilometer zat er daarna al ras op. Maandagavond gaan we op het Katwijkse strand verder met de droogtrainingsgroep van de IJVL.

Geen opmerkingen: