vrijdag 15 mei 2015

Klaar voor de start

Na gisteren de laatste trainingsloop gedaan te hebben, zat dit deel van de voorbereiding op de marathon van Leiden erop. Nu is het een kwestie van voldoende rust pakken.

Nu staat en valt het uitlopen van een marathon met het hebben van oog voor de details. Je moet er dus voor zorgen, dat je letterlijk en figuurlijk alles in huis hebt, zodat je op de dag zelf niet mis grijpt.
Een klein voorbeeldje: andere jaren kon ik halverwege een blikje cafeïnedrank pakken. Toen de marathon van Leiden nog uit 2 rondjes van 21 kilometer bestond, zette ik voor de start een blikje bij Carl Flaman neer. De afgelopen jaren fungeerden Ana en Siebe als een mobiele verzorgingspost. Dit jaar krijg ik ter hoogte van de molen in Hoogmade dit drankje om de vetverbranding goed op gang te brengen door Gé van Goozen aangereikt.

Na vanmorgen in de bibliotheek van Katwijk gewerkt te hebben, fietste ik vanmiddag door de duinen naar de volkstuin, waar Ada aan het werk was. Ik nam de boodschappen, die mijn vrouw gedaan had, mee naar huis, terwijl zij verder ging met het werken in de zonnige tuin.

Thuis gekomen legde ik alles klaar voor zondagmorgen. Morgenochtend moet ik in de bibliotheek van Valkenburg werken en 's middags staat er een repetitie van de Leidse koorprojecten op het programma. Tussen de bedrijven door moet ik startnummer 302 ook nog ophalen in het centrum van Leiden.
Het was dus handig, om vanmiddag al alles klaar te leggen: de kleding, de sportdranken, de energiegelletjes, de Bounties en een banaan. Resteert nog een zakje krentenbollen en het startnummer. Ik ben in ieder geval klaar voor de start.

Geen opmerkingen: