vrijdag 1 mei 2015

Hollands Duin


Het was op deze eerste meidag prachtig weer om een stuk extra te fietsen en ik had er de tijd voor. Zodoende reed ik niet de gebruikelijke route naar mijn werk, maar reed ik langs het Valkenburgse meer naar Rijksdorp, waar ik de steile klim meepikte voor ik aan "De Klip" begon.

In de duinen aangekomen reed ik langs een serie imposante hoorns.


Langs de zeereep trapte ik naar de Schelpendam in Katwijk, waar ik tot 1 uur in de bibliotheek werkte.Na mijn boterhamtrommel netjes leeggegeten te hebben, koos ik ervoor om wederom te gaan fietsen in de duinen.

Ik zat weer snel op de LF 1, beter bekend als de Noordzeeroute.

Halverwege Katwijk en Wassenaar wandelde een vos op klaarlichte dag doodgemoedereerd over het fietspad. Vroeger heb ik op school geleerd, dat de vos niet alleen een sluw, maar vooral ook een schuw beest is.

Met de wind in de rug ging het erg gemakkelijk. Door het Hollands Duin reed ik naar Meijendel en vandaar naar Wassenaar, waar ik via "De Kievit" op de landgoederenroute terecht kwam. Via de Papelaan en de Velostrada trapte ik op huis aan, waar de kilometerteller uitwees, dat ik 46 kilometer gefietst had op de Dag van de Arbeid.

Geen opmerkingen: