zaterdag 9 mei 2015

De Krim

Dat Vladimir Poetin een obsessie heeft met De Krim mag genoegzaam bekend zijn. Vorig jaar bezette het vermomde Russische leger dit schiereiland vrij geruisloos.

Was het daarbij gebleven, dan was de rest van de wereld tot de orde van de dag over gegaan. Maar Poetin wilde ook het oosten van de Oekraïne annexeren. Vorig jaar zomer ging het fout, toen een BUK-raket de MH17 uit de lucht schoot. Dit passagiersvliegtuig met 298 inzittenden was kansloos, toen "rebellen" een BUK-raket op deze lijnvlucht naar Kuala Lumpur afschoten.

Met het risico, dat ik een proces aan mijn broek krijg wegens het beledigen van een bevriend staatshoofd: de voormalige KGB-officier Poetin is niet in zijn eerste leugentje gestikt. Hij is vanaf het neerhalen van de MH17 bezig om het bewijsmateriaal dat richting Rusland loopt te verdoezelen.

En zoals u weet: de beste verstopplek is vaak het hol van de leeuw. In dit geval van de Hollandse leeuw.

Bij de laatste 10-kilometerloop voor de marathon van Leiden besloot ik me vaderlandslievend te gedragen. Zodoende liep ik van huis uit naar de Krimwijk in Voorschoten.

In deze nieuwbouwwijk woont de dochter van de Russische president Vladimir Poetin. Een ideale plek om BUK-raketten te verbergen. Want zeg nu eerlijk: wie verwacht ze daar?

Welnu, op mijn hardloopschoenen kon ik onopvallend de Krimwijk inspecteren. Ik kan u geruststellen. Ik heb nergens een BUK-raket aangetroffen.

U kunt dus rustig gaan slapen!

Geen opmerkingen: