maandag 25 mei 2015

Dwars door het Groene Hart

Het Pinksterweekeinde begon voor ons vrijdag om half 7, toen we het bed uit stapten. De avond ervoor hadden we alles al gepakt. Na wat utteren ontbeten we om half 8. Op de radio was bij het nieuws een item over het Opwekkingsfestival in de Flevopolders.
Een uur later zaten we opgewekt op de fiets. We reden via de volkstuin, waar Ada wat rucola en sla plukte, terwijl ik de planten in de kas water gaf.
We hadden onze jas al uit gedaan voor we op de fiets stapten, want het was ondanks de lage bewolking al erg lekker. We trapten door naar mijn schoonouders om wat sla en spinazie af te geven alvorens naar de Kniplaan te rijden. Hier kwam een groep wielrenners ons tegemoet gereden met Wim van Huis en Jan Versteegen in de voorste gelederen.

Langs de Vogelplas reden we op Stompwijk aan. Bij het Prielenbos zagen we 2 bekenden hengelen: Jan en Kobus Turk. Kobus had zondag de halve marathon gelopen in 2.01, dezelfde snelheid als die van mij op de marathon. Maar Kobus liep het wel met een lichte voetblessure.
Via Hazerswoude kwamen we in Alphen aan, waar we aan de Rijn op een terras cappuccino, koude chocolademelk en kwarktaart nuttigden. Op het terras kwam Ada er achter, dat ons mobieltje nog thuis lag. We konden dus niemand bereiken en ook niet bereikt worden.

Bij Zwammerdam verlieten we de Rijn om de Meije te volgen tot Woerdense Verlaat. Her en der op deze prachtige tocht zagen we wollegras, een echte moerasplant.

(foto Sijmen Hendriks)
Halverwege de Meije aten we ons brood om langs Portengen naar Breukelen te fietsen. Hier was een bromfietser aangereden door een auto. Het slachtoffer lag bewusteloos op de grond met diverse hulpverleners om hem heen.
We reden naar Tienhoven toe. Ada was zo gefocust op de knooppunten, dat ze de andere kant op reed. En dat, terwijl ze een prima richtingsgevoel heeft!

Over een half verhard pad, waar we ooit gewandeld hadden, koersten we door dit laagveengebied af op Hollandsche Rading, waar een banaan en een appel naar binnen gewerkt werden voor het laatste stukje door de bossen naar Lage Vuursche.

Geen opmerkingen: