dinsdag 5 mei 2015

Bevrijdingsloop

Voor het eerst in 5 jaar is 5 mei weer een officiƫle vrije dag. In Europa zijn we wat het aantal nationale feestdagen betreft Gekke Henkie. Alleen Schotland, die wat zuinigheid aangaat een naam heeft op te houden, is nog zuiniger dan Nederland.

Zodoende wordt Bevrijdingsdag hier slechts eens in de 5 jaar gevierd. Hoe verzin je zo iets belachelijks?

Vanmorgen fietste Ada na het ontbijt naar de volkstuin om onkruid te wieden. Met het oog op de Marathon van Leiden stond er voor mij een trainingsloop van 10 kilometer op het programma.
Het was lekker warm. In mijn oranje hardloopshirt liep ik langs de Schenksloot naar het Valkenburgse meer om langs boerderij Nellesteijn mijn weg te vervolgen. Bij vrouwen is "Nellesteijn" vooral bekend van Boer zoekt vrouw.

Na ruim 5 kilometer kwam ik op de volkstuin aan, waar ik wat water gaf aan de planten onder de glasplaten. Daar je toch wel hard afkoelde in de vrij harde wind als je stilstond, liet ik mijn vrouw achter met het onkruidwieden.

Over de hoge loopbrug over de A44 liep ik terug naar de Stevenshof, waar ik nog een klein blokje meepikte om de 10 kilometer vol te maken. Het mag dan Bevrijdingsdag zijn in Leiden, je moet jezelf niet de vrijheid geven om je trainingsschema om zeep te helpen door je er met een Jantje van Leiden van af te maken.

Een marathon lopen vraagt toch een zekere mate van zelfdiscipline.
Na de flinke regenbui fietsten we om 2 uur met de harde wind in de rug naar Abbenes. Mijn zus Bets was jarig. We hadden een gezellige middag en na het eten fietsten we weer op Leiden aan. De wind was gelukkig geluwd, dus we mazzelden. In totaal hadden we 32 kilometer gefietst. Met de 10 kilometer Bevrijdingsloop van vanmorgen had ik toch mooi 42 kilometer afgelegd. Een prima mentale training voor de marathon.

Geen opmerkingen: