maandag 10 juli 2017

"Met je familie moet je wandelen, niet handelen!"

Het grote voordeel van vakantie is, dat je dingen kunt doen, waar je anders niet aan toekomt. Zo ook vandaag. Vanmorgen fietste ik door naar de huisarts om mijn bloeddruk te laten meten. Deze was 138 om 76. Een kleine maand geleden was het 136 om 70, dus dit is stabiel te noemen.

Met het advies van de huisarts om veel te blijven bewegen ging ik direct aan de slag. Zo'n afgewogen doktersadvies moet je nooit in de wind slaan. Ik fietste door naar Hoofddorp, waar ik bij Bas en Nel op bezoek ging. We hadden de tijd om lekker bij te kletsen op een maandagmorgen.
Tussen de middag fietste ik door naar Hillegom. Eerst ging ik op bezoek bij Joep. Bij hem at ik mijn zoutarme brood en dronk nog een kop thee, voor ik doorfietste naar mijn zwager Henk. Van hem kreeg ik de volgende wijze uitspraak te horen, die ik in een andere variant wel eens gehoord had: "Met je familie moet je wandelen, niet handelen!"


Thuis gekomen stond er 65 kilometer op de teller. Daar zou 's avonds nog wat bij komen. Maar eerst aten we met mijn schoonouders, die in huize Breed een vorkje kwamen meeprikken. Bij de risotto hadden we tuinbonen, wortels, sperzieboontjes, sla, bietjes en rucola van eigen tuin.
Voor de vaat zorgde ik, dat ik weg was. Ik had een geldig excuus. Ik moest naar de wekelijkse droogtraining van de IJVL. Allereerst deed ik bij Jos Drabbels een aanbetaling voor de skeelers.

Samen met Jos en Elwin den Dulk trapte ik naar het clubhuis van "Swift" vanwaar we met 15 man de training grotendeels in het Romeinse fort afwerkten.

Na goed ingewerkt te zijn begonnen we met 3 Steigerungen.

In tweetallen mochten we in de elastieken voor een serie schaats- en bochtstappen, telkenmale van 40 seconden. Ik was gekoppeld aan Gon Schiereck. We konden elkaar technische aanwijzingen geven.

Tussen deze series schaatsstappen door volgde een aantal buik- en beenspieroefeningen. Het was echt zweetweer, vermoedelijk ook door de vrij hoge luchtvochtigheid.
We dribbelden terug naar "De Bult", waar Wil Verbeij en ik een drietal rondjes van 670 meter liepen, terwijl anderen sprongen op de trap deden. Al met al hadden we een pittige droogtraining gekregen als afsluiting van een dag, waarop ik in totaal 77 kilometer fietste. Er zijn dagen, waarop ik minder doe.

Geen opmerkingen: