zaterdag 13 april 2019

April doet wat hij wil

Het had vanmorgen op ooghoogte in bijna het hele land gevroren, maar op klomphoogte kwam het op diverse plaatsen zelfs tot matige vorst. Meetpunt Voorschoten, een kilometer ten zuiden van de Stevenshof, zat daar niet ver onder.
De oude weerspreuk "April doet wat hij wil" deed weer eens opgeld. Bij het boodschappen doen bij "De Helianth" vanmorgen was het behoorlijk fris, maar doordat de noordenwind  niet al te sterk was, voelde het minder koud aan als gisteren.
Vanmiddag fietsten mijn vrouw en ik naar de volkstuin. In het zonnetje was het prima uit te houden. Ada hield zich bezig met de planten, ik deed werk, waarmee ik geen schade aan kon richten: water geven in de kas en op de tuin waar gezaaid was en waar planten te droog stonden. Toen dat gedaan was, mocht ik me gaan wijden aan de edele knipkunst.
Denk nu niet meteen aan dit soort hoogstandjes. Eenieder komt het meest tot zijn recht op eigen niveau. Ik mocht dan ook bloemstengels verknippen voor op de paden op onze tuin.
Na mijn taak volbracht te hebben, fietste ik langs het dichtstbijzijnde tuincentrum naar huis. Hierbij kreeg ik te maken met de grilligheid van april. Deed ik het knipwerk in het luwe lentezonnetje, op de fiets moest ik mijn regenbroek aantrekken. Ik reed in de hagel!
April doet wat hij wil....

Geen opmerkingen: