zondag 7 april 2019

Geen treinen

Afgelopen vrijdagavond kwam ik om een uur of 7 aan op Leiden Centraal na de zoveelste gezellige oppasdienst op Faas. De reis ging door werkzaamheden in en om het station via Den Haag Centraal.
Doordat ik de dag ervoor al een kleine 10 kilometer had gelopen, liet ik de 44e Singelloop schieten. In plaats daarvan fietste ik via Zoeterwoude Weipoort en Gelderswoude naar Hazerswoude. Mijn vrouw volgde daar een informatieve avond voor het tuinieren en ik wilde haar verrassen door haar op te halen. Samen fietsten we in het donker terug naar Leiden.
De volgende dag hadden we samen wederom een vrij lange fietstocht. Mijn broer Leo was 80 jaar geworden en zijn vrouw Joke 76. Dat werd in "De Herberg" in Nieuw-Vennep gevierd. Het was daar een stuk gezelliger dan in "De Herberg met het hoefijzer".
Het was een leuk feest met prima Chinees eten. In de tussentijd kon ik heel wat familieleden spreken en ook familie van Joke. Zo sprak ik Piet van der Poel, die 15 jaar in de kassa van de Leidse IJshal gezeten had als vrijwilliger.
Hij had onlangs Wim den Elsen gesproken, die diverse schaatsers uit de Leidse regio naar de nationale en internationale top "gebracht" had. Deze toptrainer had tegen hem gezegd: "Er rijdt in Leiden een groot talent rond: Tijmen Snel."
"Dat wist ik allang. Ik was zijn eerste trainer", antwoordde ik: "Dit IJVL-lid is een maand geleden Nederlands kampioen neosenioren geworden!"
Om een uur of 9 fietsten Ada en ik in de avondschemering weer naar de Sleutelstad. Zowel op de heen- als op de terugweg viel het op, dat er geen enkele trein reed vanwege werkzaamheden aan het spoor.

Geen opmerkingen: