donderdag 31 januari 2013

Pieken

In de sport is het de kunst om op het juiste moment te pieken. Trainingsschema's als boeken zo dik worden jaarlijks uitgeschreven om naar een topprestatie toe te werken.
Voor degenen, die trainen voor de Elfstedentocht, is dit al een stuk lastiger. Je weet immers nooit, wanneer de Tocht der Tochten komt. Je moet, kortom, zo'n goede basisconditie hebben, dat je ieder moment van de winter "klaar" bent als "It goet oan" of woorden van gelijke strekking klinken.
Bij mijn blog zijn er ook duidelijk pieken te signaleren. Als het begint te vriezen, wordt mijn weblog veel vaker bezocht en als er op natuurijs geschaatst kan worden, dan heb ik op 1 dag soms net zoveel bezoekers als in 2 weken tijd in de zomermaanden.
Deze grafiek van januari geeft dat duidelijk aan. Van 594 bezoekers op 15 januari stijg ik in 4 dagen tijd naar 2769 op de 19e. Daarna vertoont het profiel de vorm van een glijbaan, met op de bodem nog iedere dag 300 bezoekers.
Hetzelfde patroon is terug te vinden het profiel van de afgelopen jaren. Na het toenmalige hoogtepunt in december 2010 met 7081 piekte mijn blog vorig jaar tijdens de Elfstedenkoorts van februari 2012 naar 36.469 in 1 maand tijd.
Door het natuurijs van de tweede helft van januari staat het maandtotaal van januari 2013 op 25.787, de op een na hoogste maandscore.
Het is geen toeval. Wat mij als schaatser niet altijd lukt, pieken als er natuurijs is, lukt met mijn weblog wel. Men weet mij te vinden als er op poldersloten, plassen, meren en kanalen geschaatst kan worden. En dat is ook precies, waar mijn blog voor bedoeld is!

Geen opmerkingen: