zaterdag 12 januari 2013

Spaarnwoude

Deze week stond er in regionale bladen het volgende bericht te lezen:
SPAARNWOUDE - Ten noorden van Spaarndam komt een nieuwe kunstijsbaan van ruim twee kilometer lengte. De baan beslaat de hele buitenring van de wielerbaan in het Westhoffbos, nabij de A9 en Zijkanaal C. De bouw vergt een investering van vijftien miljoen euro. In oktober moet de baan geopend worden.
Het project is vergelijkbaar met de lange-afstandkunstijsbaan in Biddinghuizen. Die baan in Flevoland ging in mei 2012 failliet als gevolg van een tegenvallend aantal bezoekers en de hoge energiekosten.
Het idee om in Spaarnwoude een lange-afstandkunstijsbaan neer te leggen, komt van de eigenaren van Wheeler-Ice-Planet, Rob Dijkman en Ton Blom. De wielerbaan is de thuishaven van HSV De Kampioen.

Het lijkt, na het faillissement van Flevonice een gat in de markt. Dat de baan in de drukke Randstad komt te liggen, is natuurlijk een pré. Ik zal er, als het zo ver komt, zeker gebruik van gaan maken. Zeker op dagen als vandaag: weinig wind, zonnetje, temperaturen rond het vriespunt.
Blijft natuurlijk nog wel een vraagteken over: hoe kan de kunstijsbaan van Haarlem de exploitatie rondkrijgen als letterlijk om de hoek een baan van 2 km lengte ligt?

Geen opmerkingen: