zaterdag 12 januari 2013

Skibril

Bij de natuurijsperiode van vorig jaar begon mijn skibril steeds meer te beslaan. De laag, die het beslaan tegenging, was te dun geworden of zelfs verdwenen.
Bij de Elfstedentocht van 11 februari 2012 was mijn bril dusdanig beslagen, dat het soms leek of je door de mist schaatste.

Ik had het geluk, dat Evert Boekhout een reservebril bij zich had, die ik mocht lenen.

Tot dusver was het niet nodig om naar een andere skibril te kopen, maar nu we aan de vooravond van een natuurijs lijken te staan, werd het tijd om actie te ondernemen.
Van René Strelzyn kon ik een spuitbusje met anti-condens lenen.
Vanmorgen heb ik het op de fiets uitgetest. Het werkt op zich wel, maar net niet goed genoeg. De condens verdwijnt na verloop van tijd wel, maar tot die tijd zit je met beslagen glazen en dus minder zicht. Terwijl het bij schaatsen op natuurijs cruciaal kan zijn: waar zitten de scheuren en vooral, waar is het ijs betrouwbaar.
Ik moest vanmorgen in de stad zijn en fietste dus door naar Intersport, waar ik een Oakley skibril met onbreekbare oranje glazen kocht.
Op weg naar huis heb ik met de skibril op gefietst. Het ziet er misschien niet uit, maar de testrit is prima bevallen. Hopelijk kan ik het volgende week uitproberen op de Vogelplas of op een landijsbaan in de buurt.
En die oude skibril? Die hou ik gewoon als reservebril, want je weet maar nooit, of je er iemand mee kunt helpen.

Geen opmerkingen: