donderdag 11 april 2013

Een miezerig loopje

Volgens het Van Dale Handwoordenboek Hedendaags Nederlands betekent miezerig 1. regenachtig 2. onbeduidend.

En dat klopte bij deze trainingsloop van 10 km helemaal. Nu zullen er niet veel mensen een loop van deze afstand afdoen als onbeduidend, maar als je in de voorbereiding op een marathon midden in het duurwerk van halve marathons en 30 kilometers zit, dan stelt een loopje van 10 km niet zo veel voor. Vooral niet, als je het in marathontempo doet.

Het weer was zonder meer miezerig te noemen. Het regende niet hard, maar wel constant door, waardoor je toch wel nat werd. Bij het lopen over het fietspad langs de Stevenshof leek het er meer op, dat je in november aan het lopen was dan in april. Er liepen wat schapen in de wei, maar nog geen koeien, de bomen waren nog kaal en de laaghangende bewolking, die alles grauw maakte, past beter bij de slachtmaand dan bij de lente. Alleen de bloeiende krokussen en narcissen, die op een paar plaatsen in het gras stonden, lieten zien, in welk jaargetijde we nu echt zitten.

Vanaf station de Vink liep ik een kilometer over de Velostrada om langs de voetbalvelden van Voorschoten '97 naar de Krimwijk te lopen. Deze week stond in het Leidsch Dagblad een groot bericht, dat de dochter van Poetin in Voorschoten woont.
Nu was dit voor mij geen echt nieuws meer. Bij het ophalen van de spullen voor de winterbiatlon, die bij mijn broers in Nieuw-Vennep waren opgeslagen, had ik dit te horen gekregen. Bij een van de nieuwe appartementengebouwen ontstonden scheuren, doordat bij de Russische buren muren werden doorgebroken en dergelijke.

Bij navraag bleek, dat de samengevoegde appartementen bewoond werden door een dochter van de Russische president.
Vladimir Poetin is een klein mannetje met een hele dikke portemonnee. Hij presenteert zich graag als een groot sportliefhebber.

Welnu, bij deze nodig ik hem graag uit om de volgende keer, dat het in Nederland voldoende vriest, een dagje mee te komen schaatsen op de Vogelplas.

Het ligt om de hoek van de woning van dochter Jekaterina, dus een slaapplek is al geregeld. Want deze prachtige Hollandse sport moet hij toch een keer meegemaakt hebben op de immer gezellige Vogelplas!

En dan is deze natuurijsliefhebber met een in de ogen van miljardair Poetin zeer miezerig inkomen nog bereid, om hem uit de wind te houden ook! Wellicht. dat we dan onder het schaatsen een deal kunnen sluiten: met de Gazpromgelden wordt in de maanden december, januari en februari van de Vogelplas een kunstijsbaan gemaakt als alternatief voor het failliet gegane Flevonice. Dan kan de Russische president iedere keer, als hij bij zijn dochter in Voorschoten logeert in de wintermaanden, gezellig met ons komen schaatsen op de Vogelplas.

En wat mij betreft wordt de Vogelplas dan omgedoopt in de Vladimir Poetin Plas.

Geen opmerkingen: