zaterdag 13 april 2013

Heerenleed

Om te zeggen, dat kledingwinkels mijn favoriete bestemming zijn, is ietwat overdreven. Maar daar we binnenkort naar een gouden huwelijksfeest mogen, toch geen alledaagse kost, ging ik met Ada mee, die iets voor zichzelf uit wilde zoeken. Zo kwam ik vanmorgen bij De Wit in Zuid-West, waar Ada een mooie jurk wilde passen. Terwijl ze in de kleedkamer bezig was, zag ik een boek liggen over Leiden in 1980.

Ik sloeg het boek Oud Leids 1980 open en.....ik zag mezelf op de foto staan!

Een foto, waarop ik met een bodhran sta.

Op de foto herkende ik ook Mae Voors en Els Driever, met wie ik die zomer met Jelle Sybesma, Jochien Bakker en Harry van Oers op fietsvakantie ben geweest in de Loirevallei. De foto was genomen op 5 april 1980 tijdens een mars tegen de doodstraf.

Ik woonde indertijd net in Leiden en stortte me in het destijds bruisende actiewezen. Naast Amnesty International werd ik zeer actief in Breek Atoomketen Nederland. Een heel andere stiel dan het schaatsen, maar in de basis blijft het toch hetzelfde: als ik ergens voor ga, dan doe ik het vol enthousiasme.
Dat deed ik ook bij het betreden van diverse vrouwenkledingzaken, al was dit wel in een zeer gematigde vorm. En dat betrof dan ook nog eens Ada.
Aan het eind van de rit kwamen we in de Breestraat terecht bij "Heerenleed".

Hier was het Heerenleed geschied. Ada slaagde en we verlieten de winkel met de prachtige Jugendstildeuren.

Geen opmerkingen: