vrijdag 12 april 2013

Wat is jouw droom voor ons land?

Het Nationale Comité Inhuldiging roept Nederlanders op om hun droom voor ons land in te zenden. Uiteraard heb ik mijn gedachten hier ook over laten gaan.

Als een activiteit origineel, positief en authentiek is, komt het in aanmerking voor zo’n erkenning. Verder wordt gekeken of de activiteit aansprekend voor een groot publiek is en binnen het thema past: Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze Koning.

Welnu, hier volgt mijn droom voor ons land. We weten dat Willem-Alexander een groot sportliefhebber is. Dat is hij niet alleen als toeschouwer, maar ook actief. Hij heeft de marathon van New York uitgelopen en de Elfstedentocht als jong broekie uitgereden.

Mijn ultieme droom is, dat hij volgend jaar februari in Sotsji is bij de Olympische Winterspelen aldaar en dat dit voormalige lid van het IOC dan hals over kop naar Nederland af moet reizen, omdat in Fryslân de Tocht der Tochten na 17 jaar weer wordt verreden.

Een heerlijk dilemma voor de jonge vorst. En nu we het toch over vorst hebben: de Elfstedentocht van februari 2014 blijkt achteraf een voorbode te zijn van een serie koude winters, zoals deze voorkwamen in de jaren '40 van de vorige eeuw, met 4 Elfstedentochten binnen 7 jaar.
En nu komt het mooiste van mijn droom: dit gemiddelde blijft bestaan gedurende de hele regeerperiode van Koning Willem-Alexander. Met recht een vorstperiode!

Hij is gelukkig met zijn Máxima, wij schaatsers zijn dat met de minima. Uiteindelijk raakt de zijn bijnaam "Prins Pils" in de vergetelheid. Willem-Alexander gaat de geschiedenisboeken in als "Koning Winter"!

Geen opmerkingen: