zaterdag 20 april 2013

Geniaal


Vanmorgen fietste ik met Ada naar de binnenstad van de Sleutelstad, waar we wat boodschappen op de markt kochten, veel meer bij "De Helianth" en de slaapzakken, die ik donderdag klaar had laten leggen, opgehaald bij Bever.

Voordat we afrekenden, keek ik nog even met Ada naar een zomerjas, maar we vonden niets, wat aan al onze eisen voldeed, tenzij we bereid waren om € 300,- voor een ademende regenjas te betalen. Twee slaapzakken van bijna € 170,- per stuk vonden we vandaag wel voldoende als onze bijdrage om de economie te stimuleren.

Met deze nieuwe slaapzakken hopen we weer jarenlang met veel plezier te kunnen kamperen. Lichtgewicht, donzen slaapzakken, die compact zijn op te bergen zijn ideaal voor een fietsvakantie.
's Middags hadden we weer een repetitie voor "Cry of the Earth" van Tony Biggin en "Requiem" van Bob Chilcott. Van deze laatste componist zongen we het enige Engelstalige stuk uit het "Requiem": "Thou knowest, Lord".

Wim de Ru was weer ouderwets op dreef. Op een gegeven moment zongen de tenoren een Fis, waar in de partituur een F stond. "Waarschijnlijk hebben jullie dit onbewust gedaan. Dat was geniaal! In dit boek staat namelijk een drukfout."

Voor degenen, die mij van genialiteit verdenken: op zich terecht natuurlijk, maar helaas, met mijn baritonstem zing ik bij de bassen mee....

Geen opmerkingen: