vrijdag 19 juli 2013

Rondje Papelaan

Daar ik vanmiddag in de bibliotheek van Rijnsburg moet werken, was ik vanmorgen vrij. Ada had een boodschappenlijstje voor me opgesteld. Dat lijstje werkte ik netjes af. Om 11 uur was ik laar, zodat ik nog een uurtje over had om lekker te gaan sporten. Daar ik al een afspraak met Hans Boers gemaakt had om morgenmiddag te gaan hardlopen, viel dat af. Ik koos er dus voor om te gaan skeeleren.
Daar ik binnen een uur klaar moest zijn, viel de parcourskeuze op een rondje Papelaan. Dit rondje is ongeveer 14 km.
Ik reed naar de Haagsche Schouw, waar ik de Via 44 oppikte om door de Erik Hazelhoff Roelfzema tunnel naar de Papelaan te skeeleren.
Het is sowieso het matigste stuk van dit rondje, maar vandaag waren er extra hobbels. En dat bedoel ik letterlijk. Bij de woonwijk tegenover de ingang van De Horsten stonden de vuilnisbakken op de stoep, zodat het een soort slalom werd.
Bij de woonwijk tegen het spoor bij station Voorschoten waren net nieuwe kabels gelegd. De tegels lagen wel recht, maar er lag veel zand en grint op de stoeptegels. Ik ging dus op de klinkerweg rijden, hetgeen behoorlijk hobbelt.

Maar goed, als kind heb ik dan ook wel eens op een hobbelpaard gezeten.
Via de Velostrada en het fietspad langs de rand van de Stevenshof reed ik op deze warme zomerdag met, jawel, een pittige noordoosten wind, weer op huis aan, waar ik onder de douche het zweet van mijn lijf spoelde.

Geen opmerkingen: