donderdag 18 juli 2013

60-80

De titel ziet er een beetje uit als de uitslag van een basketbalwedstrijd. Toch heeft het niets te maken met die sport voor lange mannen. Het was simpelweg de samenvatting van het trainingsschema, dat invaller Rob hanteerde bij de skeelertraining.
Zoals gebruikelijk op droge woensdagavonden was ik naar de skeelerbaan van Leiderdorp gefietst. Ondanks dat de zomervakantie ten langen leste was losgebroken in onze contreien, waren er toch een kleine 20 skeeleraars op de training afgekomen.
De eerste oefening, die we van Rob op kregen was 4 rondjes skeeleren. Het eerste rondje op 60%, de 2e op 80%, nummer 3 op 60% en de laatste weer op 80% van je topsnelheid. De rest van de avond borduurden we voort op 4 rondjes rijden met deze twee snelheden, of het nu Steigerungen of technische oefeningen waren.
Daar het behoorlijk warm was op de zoveelste warme julidag op rij, waren we blij, dat we voldoende af konden koelen tijdens de rustige rondjes. Ook de bidons op het middenterrein werden redelijk vaak ter hand genomen.
Aan het eind hadden we Steigerungen over 200 en 300 meter. Dit bood mij de gelegenheid om Jante Vernhout weer even wat technische aanwijzingen te geven. Ze is een bijzonder snelle leerling, die je niet meer zomaar op een straatlengte achterstand rijdt.

Ik geef toe: op het rechte eind tegen de wind in reed ik niet voluit en aansluitend nam ik de buitenbocht, maar in de binnenbocht dook ze gewoon onder me door, zodat ze met een lichte voorsprong de bocht uit kwam. Wie haar anderhalve maand geleden zag stuntelen in de bochten, zou niet geloven, dat ze hier nu al toe in staat zou zijn.
Laat ik het anders zeggen, geheel in de geest van het trainingsschema van gisterenavond: Jante heeft zich in korte tijd verbeterd met 60 tot 80%!

Geen opmerkingen: