donderdag 11 juli 2013

Rondje Horstlaan en Noortheylaan

Daar ik gisterenavond de skeelertraining moest laten schieten, haalde ik de schade vanmorgen in. Ik reed naar de Via 44 om langs de gelijknamige Rijksweg tot de tunnel bij de voormalige dierentuin te skeeleren.

Daar daalde ik af langs de leuning, waardoor de vaart uit de uitdaling gehaald werd. Je komt immers uit bij een onoverzichtelijke driesprong.
Bij het uitkomen van de tunnel wachtte een nieuwe hindernis. Er werd onderhoud gepleegd aan het wegdek, dus daar moest ik een beetje tussendoor laveren. Maar elk nadeel heb zijn voordeel: het was nog rustiger dan anders.
Het wegdek op de Horstlaan is wat minder dan de A44, maar er valt goed op te skeeleren. Bij de Velostrada aangekomen sloeg ik rechtsaf richting Leidschendam om bij het tunneltje onder het spoor door naar de Noortheylaan. Dit was het minst glijdende asfalt van de hele route, maar ook nog wel te doen.
Langs de Veurseweg ging ik terug naar de Horstlaan om langs het spoor over de Velostrada naar De Vink te glijden op deze bewolkte, vrij frisse dag. Langs de Bananenflat en de rand van de Stevenshof skeelerde ik op huis aan. Ik was bijna anderhalf uur onderweg geweest. Het was een heerlijk skeelertochtje.

Geen opmerkingen: