vrijdag 19 juli 2013

Tour de Kansloos bij IJsstrijd

De temperaturen lopen de laatste dagen behoorlijk op. Mogelijk, dat eerdaags tropische temperaturen bereikt gaan worden.

Dat gebeurt in ieder geval in Heerenveen, Almere en Zoetermeer. Deze plaatsen zijn verwikkeld in een hevige strijd, welke plaats straks mag gaan pronken met de nieuw te bouwen topsportbaan. Een alternatieve vorm van IJsstrijd dus.

Vandaag bereikte de temperatuur een voorlopig hoogtepunt bij de rechtbank van Utrecht. De initiatiefnemers van Almere hadden een kort geding aangespannen tegen de KNSB, die de euvele moed had om de 3 megaprojecten nog eens grondig door te laten rekenen. Om even aan te geven waar we het over hebben in miljoenen euro's: Almere 183, Zoetermeer 185 en Heerenveen 81. Ik kom op het totaalbedrag van 449 miljoen euro.
Met zulke bedragen vind ik het niet zo heel gek, dat de KNSB alles nog eens na wil rekenen. Almere wil hier niet aan. Mijn eerste gedachte is dan: "Wat hebben zij te verbergen?"

De rechtbank in Utrecht vond echter, dat er binnen 5 dagen een beslissing genomen moet worden op straffe van een dwangsom van een half miljoen euro per dag. Hoe gek willen we het hebben?
De drammers uit de Flevopolder dwingen de schaatsenrijdersbond nu om een overhaaste beslissing te nemen. Doen ze dat niet, dan is de KNSB binnen een week failliet, want ik neem aan, dat ze bij de KNSB geen miljoenen in reserve hebben.
Als ik bestuurslid was, zou ik meteen één beslissing nemen: Almere krijgt het topsportcentrum in ieder geval NIET!!!
Alle leden van de KNSB, die voor een eventuele dwangsom op zouden moeten draaien, zullen achter deze beslissing staan.
Dus KNSB: maak Almere kansloos!

Waar ikzelf in ieder geval kansloos voor ben, is een hoge klassering in de Tour de Kans. Ondanks een 137e plek bij de etappe van vandaag, hetgeen een hoge klassering is bij een kleine 6000 deelnemers, ligt een goede einduitslag ver buiten mijn bereik. Op zich hebben 7 renners van "De Elfsteden toch gereden" redelijk gescoord, maar mijn team had twee renners, die niet aan de verwachtingen voldeden: Thibaut Pinot, die deze week afstapte, en Haimar Zubeldia, die op Corsica bij een val een middenhandsbeentje brak. De nummers 10 en 6 uit de Tour de France van 2012 bleken dus miskopen.
Maar ja, dat weet je pas achteraf. Volgend jaar is het weer: nieuwe Ronde, nieuwe kansen!
En wie weet gaat dat alsnog op voor de in alle hevigheid losgebarsten IJsstrijd.

Geen opmerkingen: