zaterdag 6 juli 2013

Zomer

En ineens is het zomer. Het is wel even wennen na 6 maanden op rij te koud voor de tijd van het jaar, maar we zijn er wel blij mee.
Om 8 uur zat ik op de oude Stabilo naar de bakker, daar al het brood op was. Om half 9 ontbeten Ada en ik samen, alvorens we samen naar de Leidse binnenstad, waar we boodschappen gingen doen bij "De Helianth", op de markt en bij "Bengels".
Thuis legden we de boodschappen op de daarvoor bestemde plek, waarna we koffie en thee dronken in de tuin. Ik bracht Ada naar station De Vink. Mijn vrouw zou een strandwandeling gaan maken met Ike.
Zelf fietste ik voor de tweede keer naar Leiden, waar ik bij kapper Eric mijn haar wilde laten kortwieken. Meneer was echter op vakantie. Daar ik met dit warme weer toch een zomerkapsel wilde hebben, stapte ik bij een kapperszaak binnen, die helemaal bij mij past: Angels.

Op de terugweg fietste ik langs fietsenmaker Van Vliet. Mijn fiets was al klaar voor de fietsvakantie. Daar ik vanmiddag niet met de boeken wilde gaan hardlopen, kregen Adrie en John, blijkens de opdracht op de titelpagina, het advies om een voorbeeld te nemen aan Marja.


Na in de Stevenshof nog een paar boodschappen gedaan te hebben, liep ik na het middageten in de tuin de 7 km, inclusief een geplande omweg, naar de fietsenwinkel van de gebroeders Van Vliet. Ik kwam geen andere hardlopers tegen. Het was dan ook op het heetst van de dag, dat ik deze duurloop maakte.
Er was voor € 545,- versleuteld aan de fietsen van Ada en mij. Dat lijkt een heel bedrag, maar als je vrijwel alles op de fiets doet en deze kosten over een jaar uitsmeert, dan kom je uit op ongeveer € 23,- per fiets per maand. Probeer daar maar eens een maand van auto te rijden....

Mijn fiets reed weer als een zonnetje. En nu maar hopen, dat we tijdens de fietsvakantie net zulk lekker fietsweer hebben als vandaag. Het is nu pas echt zomer.

Geen opmerkingen: