dinsdag 2 juli 2013

"Kijk, de gieren hangen al in de lucht!"


De eerste maandag van de maand staat er een strandtraining op het programma. Op deze eerste avond in juli mocht ik de training geven. Er werden wat via de mail wat grappen gemaakt over de zwaarte van mijn training, maar eerlijk is eerlijk: de meesten overleven het wel.
Om het nog wat zwaarder te maken: met Jos Drabbels en Jaap de Gorter fietste ik naar het parkeerterrein in Katwijk-Noord, waarvandaan Jaap met Hen van den Haak door de duinen zou gaan wielrennen. Voetbal blijft een blessuregevoelige sport.
Met een groep van 10 personen vertrokken we onder een halfbewolkte lucht naar het strand, waar ik de Hans Boers-truc liet zien: afdalen met de armen slap langs het licht voorover gebogen lichaam. Op één of andere manier ga je dan veel harder.
Op het door de eb brede strand liepen we naar Huis ter Duin. Om de 500 meter deden we een oefening. Een Steigerung, bochtstappen, een shorttrackbocht lopen en 250 meter snelwandelen.
Bij de trappen van Huis ter Duin zouden we nog wat sprongoefeningen doen. Wijzend op de vogels, die in de lucht rondcirkelden, ontlokte dit aan Henk Eveleens de opmerking: "Kijk, de gieren hangen al in de lucht!"

Mijn naam als beul was definitief gevestigd. Toch liet ik hen de 67 treden slechts een enkele keer beklimmen. Door de heldere lucht kon je zowel de Hoogovens als de Maasvlakte zien.
Op de terugweg volgden ook nog wat oefeningen. In samenspraak met Henk Krol van 50+ gingen we opdrukken: 60 maal min je eigen leeftijd. Daar ik 57 ben, was deze oefening goed te doen. Jante Vernhout, Marjolein Donkerbroek en Annerieke van der Beek troffen het wat minder....

Verder hadden we, nu iedereen in de ban is van de verrassende Tour de France, de racefiets. Gebogen alsof je op een racefiets zat, moest je 30 seconden lopen. Je gaat je bovenbenen voelen als je het goed doet.
Met de slalomloop, stopsprongen, de hoogste duinopgang beklimmen en afdalen met de armen slap langs het lichaam, kaatssprongen en schaatsstappen naderden we Katwijk weer. Op speciaal verzoek van Marjolein gingen we nog eenmaal bokje springen. En dit keer sprong ze niemand ondersteboven!
Met Hen en Jaap sloten we deze gevarieerde strandtraining af bij "Het Wantveld". Inderdaad. Een strandtent.

Geen opmerkingen: