vrijdag 5 juli 2013

Wisselen

In de sport is de wissel soms van cruciaal belang. Soms gaat het goed. Dan spreekt men van een gouden wissel. Soms loopt het faliekant mis. Dick Advocaat kreeg in 2004 heel Nederland over zich heen, toen hij tegen Tsjechiƫ Arjen Robben, de beste man van Oranje, eruit haalde. Daarna verloor het Nederlands elftal met 2-3, nota bene na een 2-0 voorsprong.

Nog spraakmakender was de wisselfout op de 10 kilometer van Sven Kramer bij de Olympische Spelen in Vancouver. Een vrijwel zekere gouden medaille ging verloren, toen hij op aanwijzingen van zijn coach tweemaal achtereen de binnenbaan koos.

Zelf ken ik het verschijnsel wisselen van de marathon van Rotterdam, waar Hans Boers en ik in het eerste wisselvak stonden en daarna doorliepen naar de finish op de Coolsingel.


Vandaag vond er weer een wissel plaats. Ik haalde bij Van Vliet in Voorschoten de fiets van Ada op, die tiptop in orde was voor de fietsvakantie. Mijn fiets liet ik achter, zodat deze ook probleemloos mee kan naar de Eifel, Luxemburg, de Elzas en de Vogezen. Morgenmiddag kan ik de fiets ophalen. Kan ik daar mooi een looptraining aan vastknopen.
Bij het afscheid nemen bleek, dat de wereld soms klein is. Marja van Vliet is een schoonzus van de fietsenmaker.
"Ja", antwoordde ik: "Ik schaats regelmatig met Marja. Dit jaar reden we bijna iedere dag samen op de Vogelplas"
.

Geen opmerkingen: