zondag 7 juli 2013

Grand Hotel

De ochtend begon met een fietsrit naar de volkstuin en weer terug, waarna we met zijn vijven met de auto naar Harderwijk vertrokken. Een zwager en een schoonzus vertrekken binnenkort naar Mozambique, waar hij zijn technische talenten gaat benutten om de haven van Beira te helpen uit te breiden. Het was een soort familiebijeenkomst, waarbij we een film te zien kregen over Grand Hotel Beira, waarvan hier de trailer te zien is.

Leven als overleven. Als je dat ziet, dan valt onze economische crisis nog wel mee.
Het was een hele gezellige dag. Het was zonovergoten en bij de Nieuwe kerk hadden we alle ruimte om ook buiten te zitten. Met Ada wandelde ik nog mee naar station Harderwijk, waar we tante Aad op de trein richting Zwolle zetten.
Er was Chinees eten gehaald, dat we buiten nuttigden. Maar het was net als bij een Chinees restaurant: er blijft altijd eten over.
Om een uur of half 9 vertrokken we met de auto naar huis. We namen hartelijk afscheid van Anton, Annemarie en Samuel. Annemarie herinnerde me er nog even aan, dat de vorige keer, dat zij in Beira werkten, de Elfstedentocht gehouden werd, en het jaar ervoor bijna. Er gloort dus hoop voor de schaatsers, zeker gezien het koude eerste halfjaar.
Thuis gekomen kreeg ik eindelijk de uitslag van de Touretappe te zien. Met Daniel Martin en Jakob Fuglsang had ik een dubbelslag met mijn Tourploeg. 106 punten scoor je niet iedere dag. Mijn Tourteam kan vanavond op zijn lauweren rusten in het Grand Hotel.

Geen opmerkingen: