donderdag 17 juli 2014

"Gelukkig" extensief

Het was gisteren de eerste keer, dat ik de skeelers weer aantrok na de door Laurine van Riessen gegeven skeelertraining.

Het was nog behoorlijk warm toen ik om 7 uur op de fiets stapte om naar de skeelerbaan van Leiderdorp te fietsen. Daar was het behoorlijk druk, want er was geen enkele reden om niet te gaan genieten van de prachtige zomeravond.

Tjeerd Wierdsma had voor de 21 skeeleraars een op de temperatuur aangepast trainingsschema opgesteld. We zouden vooral extensieve oefeningen voorgeschoteld krijgen. Dat viel in goede aarde blijkens de spontane uitroep van Francien Bouwmeister: "Gelukkig!"
Het was een heerlijke training, waarbij je technisch zo goed mogelijk kon rijden. De snelheid moet immers uit de techniek komen!
In groepjes van 3 moesten we 3 rondjes langzaam, maar technisch goed rijden. Ik liet me indelen in de achterhoede, waarbij het bloed van de schaatstrainer kroop waar het niet kon gaan. Bij een drietal vrouwen zag ik in twee verschillende sessies, waarom ze niet zo hard gingen: ze zetten veel te ver naar achteren af.
Daar we langzaam moesten rijden kon ik hen de puur zijwaartse afzet voordoen, waarna zij dat uit mochten voeren, terwijl ik hen aanwijzingen gaf. Als trainer geniet je er van, dat je dan kunt zien, dat ze het oppikken en daardoor beter gaan skeeleren.
Zelf heb ik immers een grote technische vooruitgang geboekt na de terloopse opmerking van Wierd Wagenmakers in de Leidse IJshal: "Je moet duwen, niet trappen!"
Na nog wat coördinatie-oefeningen als de dronkemanspas, slalommen en de gebruikelijke estafette zat de extensieve training er op. Maar uit mijn mond hoor je niet: "Gelukkig!"

Geen opmerkingen: