donderdag 17 juli 2014

Tour de Kansloos

Het leuke Wereldkampioenschap Voetbal zit er op. De prijzen zijn afgelopen week verdeeld.

Nu kunnen we ons gaan concentreren op het andere grote sportevenement in de zomer: de Ronde van Frankrijk. Gisteren reed een kanshebber op de gele trui in de Tour de France de halve etappe voor de bezemwagen uit: de Amerikaan Andrew Talansky.

Vanmorgen werd bekend, dat de winnaar van het Criterium Dauphiné, de "kleine Tour", niet meer op zal stappen. Na nummer 2 in de Dauphiné, de Spanjaard Alberto Contador en de nummer 2 in de Tour de Suisse, de Zwitser Matthias Frank, was dit al de derde toprenner uit mijn Tourploeg, die na een valpartij de Ronde van Frankrijk noodgedwongen moest verlaten.

Het is voor mij dus halverwege de Ronde van Frankrijk al meteen een Tour de Kansloos. Want de reserves Nicolas Edet, Jean-Marc Bideau en Rudy Molard komen natuurlijk in de verste verte niet aan de punten van de 3 uitvallers, voor wie het trouwens verschrikkelijk is: zij hebben hun hele jaar afgestemd om te pieken in juli. Het zal meer piekeren worden....

Nawoord: Hoe kansloos mijn team is, bleek vandaag. De jonge Spanjaard David de la Cruz zat in de lange ontsnapping van de dag. Deze reserve van mij viel aan, viel en viel uit.

Geen opmerkingen: