dinsdag 1 juli 2014

Tour de Kans

Net als de afgelopen jaren doe ik ook nu weer mee aan de Tour de Kans van het Leidsch Dagblad. En net als in voorgaande jaren maak ik mijn team "Ciudad de Oviedo" hier vooraf bekend.

Er kunnen nog wat wijzigingen plaatsvinden, bijvoorbeeld doordat renners op het laatste moment afhaken door een blessure of wat dopingperikelen. Behoudens dit voorbehoud wordt staat mijn ploeg vast.

Vast gegeven is, dat je voor 100 punten aan renners mag kopen en dat je team bestaat uit 9 renners en 5 reserves. De 100 punten moeten verdeeld worden over 14 renners. Je kunt je dus maar een paar dure krachten veroorloven.
Voor het kopmanschap was de keuze tussen Chris Froome en Alberto Contador, die beide 20 punten kosten. Daar de Tour dit jaar in Groot-Brittanië begint, koos ik in eerste instantie voor de Keniaan met een Brits paspoort, maar na enige bedenktijd koos teamleider Piloña de Fuentes alsnog voor de Spaanse matador.
Voor de groene trui zie ik de 18 punten kostende Peter Sagan als hoogvlieger.

Verder kijk ik altijd naar de Ronde van Zwitserland en het Criterium Dauphiné. Welke renners zijn in deze voorbereidingsritten op de Tour in vorm?
Winnaar werd de op 9 punten gewaardeerde Portugese wereldkampioen Rui Costa. Daarnaast waren de Zwitserse Matthias Frank en "onze" Tom Dumoulin met een tweede en een vijfde plek toppers in de bergen.

Voor slechts 8 punten heb je beide renners.
Dan de voormalige Dauphiné Liberé. Deze werd verrassend gewonnen door het Amerikaanse talent Andrew Talansky, nog voor Contador en Froome. Voor 10 punten een prima investering. Dat geldt ook voor de nummer 2 van het jongerenklassement van vorig jaar, de Pool Michal Kwiatkowski en de Fransman Pierre Rolland, die bijna iedere Tourdeelname bekroont met het winnen van een bergetappe.

Dit duo kost samen 29 punten. Resteert nog 6 punten voor 5 renners. De laatste in het basisteam is de slechts 1 punt kostende Belkin-renner Tom Leezer.

Voor de reseveband, pardon reservebank koos ik voor een kwartet Fransen: Nicolas Edet, Jean-Marc Bideau, Rudy Molard en Cedric Pineau, louter om de reden, dat Fransen in Frankrijk regelmatig een uitschieter plachten te hebben.
Daar ik nog maar een Spanjaard in "Ciudad de Oviedo" had geselecteerd, was David de la Cruz de renner, die mijn winnende team completeerde.

Geen opmerkingen: