woensdag 9 juli 2014

SIC

Gisteren ben ik in totaal 5 keer natgeregend. Eerst bij het boodschappen doen in de Stevensbloem, 's middags heen en terug naar en van mijn werk in Katwijk en 's avonds kwam daar heen en terug naar Bert Staal bij. Met Gerard Driessen erbij vergaderden we over de SIC.
De Schaats Instructie Cursus van de IJVL wordt vanaf 1 september op 6 maandagavonden gegeven voor beginnende schaatstrainers. Daar komt nog een tweetal praktijkavonden in de Leidse IJshal bij.
Om kwart over 10 was ik thuis en zette ik de televisie aan. Duitsland stond op dat moment met 0-1 voor. Met stomme verbazing keek ik naar het tweede kwartier, waarin onze Oosterburen met prachtig voetbal uitliepen naar 0-5.

Het had veel weg van de oefenwedstrijden, die ik in de jaren '90 met Siebe had bekeken tijdens onze zomervakantie. Amateurclub AGOVV werd in Apeldoorn in korte tijd volledig weggespeeld door Ajax, Havelte overkwam hetzelfde tegen Heerenveen.

De gedoodverfde wereldkampioen Brazilë liet zien, wat oprecht amateurisme vermag.

De Brazilianen zouden graag (SIC) achter deze vernederende uitslag zetten.
Maar wellicht eiste de vele wedstrijden op het WK haar tol.

Waar de verwachtingen zo hoog gespannen zijn, ligt de teleurstelling op de loer. Het verdriet van Brazilië was gisteren van de gezichten af te lezen.

Maar het mooie van sport is: er komen altijd weer nieuwe kansen om je te revancheren en de tranen achter je te laten.

Maar eerst moeten de Brazilianen hun wonden likken....

Geen opmerkingen: