vrijdag 4 juli 2014

Tropentraining


Aan de vooravond van de 101e Tour de France vertrok ik een half uur eerder van huis. Ik ging door de duinen naar mijn werk in Katwijk aan Zee. Het is bijna dubbel zo lang als de kortste weg, maar het is een mooie rit langs het Valkenburgse meer, door Rijksdorp en door het duingebied tussen Wassenaar en Katwijk.
Het was heerlijk weer na de prachtige wolkenluchten, die gisterenavond in heel Nederland te bewonderen waren.

(Foto: Rob Jastrzebeski)
De verwachtingen waren, dat het zeer warm zou gaan worden, hetgeen ook klopte. Het en der in de lage landen werd het tropisch warm. De hitte viel als een deken op je.

Het eerste dat ik deed, toen ik buiten kwam, was mijn sokken en de pijpen van mijn afritsbroek in de fietstas stoppen. Net als vanmorgen fietste ik door de duinen. Met de stevige wind tegen was het redelijk zwaar, vooral als je ook nog moest klimmen. Een gratis krachttraining moet je maar denken.

En dat fietsen in de hitte was eveneens een goede training. Vorig jaar hadden we een groot deel van onze fietsvakantie temperaturen boven de 30 graden. Ik hoop, dat het dit jaar minder warm is, maar het weer moet je nemen zoals je kunt. Je kunt wederom tropische temperaturen treffen. Je kunt het fietsen daarin niet elke dag oefenen. Je zult dus je kans op een tropentraining moeten grijpen als het zich aandient.

Geen opmerkingen: