dinsdag 9 september 2014

Schaatsplanken en springtouwen

Onder de bezielende leiding van Jaap de Gorter had ik gisterenavond de laatste droogtraining van 2014. Niet omdat de droogtraining nu al stopt, maar omdat ik vanaf volgende week maandag voor de IJVL als mede-organisator bij de Schaats Instructie Cursus aanwezig moet zijn.
Schaatsliefhebbers, die zich willen verdiepen in de basisbeginselen van het prachtige trainersvak kunnen zich nog bij mij melden. Er is nog plek!

(Foto Anja Trooster vanaf de site van weerman Jan Visser)
Ondanks de prachtige en bijna windstille septemberavond was de opkomst niet bijster groot. Uiteindelijk waren we slechts met zijn achten. De thuisblijvers hadden ongelijk, want Jaap had een simpel maar pittig schema opgesteld. Na 2 rondjes inlopen op "De Bult" gingen we 3 x 30 seconden touwtjespringen met 15 seconden rust tussendoor. Aansluitend gingen we de schaatsplanken op: 3 x 1 minuut met 30 seconden rust om te besluiten met 30 seconden voluit.

Na een rondje lopen op souplesse werd deze serie nog 2 keer herhaald. Ik kan u verzekeren: dit is redelijk afmattend. Maar daar kwamen we ook voor.

Nu is het in september om half 9 al donker aan het worden, dus de laatste oefening, met meer mensen tegelijk touwtjespringen in een lang touw ging vooral op intuïtie. Nou, die van mij was niet zo goed.
Nee, dan ging het bokjespringen met Marjolein Donkerbroek nadat de training was afgelopen stukken beter!

Deze bokkensprong was een waardige afsluiting van het zomerseizoen van 2014!

Geen opmerkingen: