dinsdag 16 september 2014

Schaats Instructie Cursus

Gisterenavond was de eerste avond van de Schaats Instructie Cursus. Samen met Gerard Driessen en Bert Staal organiseer ik deze interne IJVL-cursus, die ook voor enkele buitenstaanders toegankelijk is.
Toen ik thuis kwam uit mijn werk, kwam Ada aangelopen met de telefoon in haar hand. Een van de cursisten meldde zich af voor de avond wegens een ouderavond op school. Bij het clubhuis van IJssport Leiderdorp aangekomen, waar op de skeelerbaan weer druk getraind werd door diverse groepen, meldde nog een laatkomer zich aan.
Door de diverse afgesloten wegen in Leiderdorp waren diverse mensen te laat, maar onder leiding van Gerard Driessen, die de natuurkundige achtergrond van het schaatsen uit de doeken deed, werd de spits afgebeten van deze zeer leerzame, maar ook gezellige cursus.
Op de beamer had Gerard een foto van spiegelglad zwart ijs op de Nieuwkoopse Plassen als achtergrond. De foto hield het midden van onderstaande foto's.


Jaloersmakend. Maar je weet meteen weer, waarom je zo verknocht bent aan schaatsen!
Gezeten naast Hans Post, met wie ik op vrijdagmiddag in de Leidse IJshal schaatsles geef aan kinderen, hadden we een prima startavond van de SIC-cursus. Er werd druk gediscussieerd over de stellingen, die Gerard bedacht had rond het thema: waardoor ga je harder schaatsen als je een bepaalde techniek gebruikt of waarom juist niet?
Indien er nog spijtoptanten zijn, die alsnog mee willen doen aan de Schaats Instructie Cursus, dan kunnen ze zich uiterlijk zondagavond nog bij mij aanmelden.

Geen opmerkingen: