vrijdag 26 september 2014

"Ik wil de 100 rondjes volmaken!"

Rijkelijk laat ontvingen we het mailtje van de IJVL, dat er een trainersbijeenkomst was in de Leidse IJshal met aansluitend schaatsen op de spiegelgladde ijsvloer.
Daar ik een beetje laat was, stiefelde ik in de kantine meteen door naar de Districtszaal, maar de deur zat op slot. Ik liep terug en zag daar in de kantine 4 man aan een tafel zitten. Dat was de hele opkomst van het trainersgilde.

Nu heb elk nadeel zijn voordeel, dus we waren vrij snel klaar met vergaderen, zodat we om 10 voor 9 het ijs al konden betreden. Er reed een man of 20 op de buitenbaan en een tweetal kunstschaatsters op de binnenbaan.
Daar ik gisteren al genoten had van de primeur om als eerste in het schaatsseizoen 2014-2015 over 2 centimeter ijs te mogen schaatsen, hoefde ik niet meer te wennen aan het kunstijs.

Ik schaatste dus vlot weg, maar ik werd na een rondje of 10 gevraagd om een filmpje te maken van het kunstschaatsen. Ja, en als vader kun je natuurlijk een verzoek van je dochter niet zomaar naast je neerleggen.
Daarna was het haar beurt om mij te filmen, terwijl ik een rondje op de buitenbaan schaatste.

Na de filmtechnische hoogstandjes kon ik een rondje of 20 redelijk snel op techniek schaatsen. Met het oog op de Halve marathon van Katwijk van morgen rechtte ik mijn rug om mezelf te sparen, waarop Willem van der Laan, die achter me reed, tegengas gaf: "Ik wil de 100 rondjes volmaken! Ik moet er nog 8."
"Dan doe ik gewoon met je mee", zei ik tegen deze Hoogmadenaar.
Langzaam maar zeker liep de baan leeg. Na een uur geschaatst en gefilmde te hebben hield ik het ook voor gezien. Met Joost Wösten praatte ik in de kantine even bij, want bij schaatsen hoort ook een stukje gezelligheid. In de kantine had ik niet bepaald deze ambitie: "Ik wil de 100 rondjes volmaken!"

Geen opmerkingen: