vrijdag 5 september 2014

Alternatieve Vlietloop

Er zijn van die weekeinden, dat je zoveel leuke sportactiviteiten kunt doen, dat je nauwelijks kunt kiezen.

Dit weekeinde had ik de keuze uit de Mergellandroute fietsen in Limburg, de Dijkentocht skeeleren in Beneden-Leeuwen, de Vlietloop in Voorschoten of de Halve marathon lopen in de Haarlemmermeer en dan stond ook nog de Kaag en Braassem Poldertocht op het programma.

Deze laatste viel af, daar het skeeleren uit het programma geschrapt is en het alleen nog maar een overigens zeer mooie wandeltocht is geworden. Desondanks moet je van goeden huize komen, wil je nog tot een andere keuze komen. Welnu, dat kom ik dan ook!
Ik ben zondag namelijk gewoon toeschouwer. Een van mijn dochters gaat meedoen aan Amsterdam City Swim en derhalve 2 kilometer zwemmen in de Amsterdamse grachten.

Nu is mij het kijken naar een wedstrijd en tegelijkertijd zelf elders hardlopen nog nooit gelukt, dus ik moest mijn uiteindelijke keus, de Vlietloop, laten schieten ten faveure van het aanmoedigen van mijn dochter in Mokum.
Daar ik in de aanloop naar de Halve marathon van Katwijk toch kilometers moet maken, koos ik er voor om vandaag de Alternatieve Vlietloop te volbrengen.

En als je toch op de alternatieve toer gaat, dan kun je ook een ander parcours kiezen.
Ik liep over de ventweg langs de A44, waar ik Rob Pijpers gedag kon zwaaien. Hem had ik vorig jaar gezien en gesproken bij de Oktopus-reünie.

Om de hoek kwam ik op de Papelaan Loek Noest tegen, die net als ik zijn schaatsen al geslepen had voor het nieuwe schaatsseizoen in de Leidse IJshal.

Ik liep door naar de hoofdingang van "De Horsten" om met ongeveer 11 kilometer per uur door te gaan naar de Seringenberg om langs het huis van de koning naar de achteringang te gaan. Ik kan natuurlijk ook zeggen achteruitgang, maar daar was gezien het gebrek aan verval tijdens deze trainingsloop geen sprake van.
Over de Velostrada rende ik met een bochtje door Voorschoten om de 16 kilometer vol te maken naar huis. De tijd van anderhalf uur was voor een trainingsloop gemiddeld met 11 kilometer per uur. Met het duurvermogen zit het wel goed, maar op 27 september moet ik toch dieper gaan om een goede tijd te lopen bij de zwaarste halve marathon van Nederland.

Geen opmerkingen: